Mortelvloeren / Troffelvloeren

De mortelvloer is een vloer met een uitstekende chemische bestendigheid en een zeer hoge mechanische sterkte. Een bijna onverslijtbare vloer, die er ook nog zeer fraai uitziet door de vele kleurencombinaties waaruit u kunt kiezen. Een vloer met een perfecte antislip die eenvoudig is te reinigen. De mortelvloer is ideaal voor o.m. instellingen, de voedingsmiddelen-, dranken-, chemische- en metaalindustrie. Van een Vepox vloer zult u heel lang profijt hebben. Een vloer ook waarop u uw bedrijfsactiviteiten zonder problemen kunt uitoefenen en die toch een minimum aan onderhoud vraagt. Volledig vloeistofdicht en snel gelegd, zodat u ook bij renovatiewerken weer snel van de vloer gebruik kunt maken.

De basis
Het Basismateriaal is Quartz, al dan niet in gekleurde vorm. Vermengd met hoogwaardige oplosmiddelvrije epoxy- harsen vormt het de basis voor de Vepox troffelvloeren. Bijna altijd handwerk.  De uitvoering vraagt dan ook gediplomeerde specialisten. Grotere oppervlakken worden door mechanische verdeel- en verdichtingmachines afgewerkt. Het aanbrengen van de vloer wordt in overleg met u uitgevoerd. Waar nodig kunnen plinten naadloos met de vloer worden verbonden, hetgeen voor o.m. sanitaire ruimten vaak noodzakelijke.

Perfecte hechting
Voor een perfecte hechting is een voorbehandeling van de ondervloer soms noodzakelijk. Deze voorbewerking bestaat uit het stofvrij stralen en aanbrengen van een speciale hechtprimer.

Juiste oppervlakte structuur
Over de troffelmortel wordt een epoxy seallaag aangebracht om de gewenste oppervlaktestructuur te verkrijgen. Om esthetische redenen wordt over de standaard oppervlaktestructuur meestal nog een matte 2-componenten polyurethaan topcoat aangebracht. Een Vepox troffelvloer, in stroeve of gladde uitvoering, biedt hierdoor de volgende voordelen:

    * onderhoudsvriendelijk
    * zwaar mechanisch belastbaar
    * chemisch bestand